Minimalistische Moeder van de Maand Augustus

els

 

Ze is een eigenwijze jonge dame van 33 jaar, positief ingesteld, spontaan, leergierig, moeder van een koningskoppel (5  en 7) en sinds een poosje is er een nieuwe liefde in haar leven. Ik heb het over minimalistische moeder Els Stallinga.

“Het beëindigen van mijn huwelijk verliep ronduit problematisch, zo is onder andere geheel onverwacht het huis leeggehaald, waar de kinderen en ik woonden. Mijn eerste stappen op het minimalistische vlak hadden dus een dwingend karakter. Ik werd gedwongen na te denken over de dingen die ik echt nodig hebt. Nadat de eerste pijn weggeëbd was, bleek dat ik niet veel nodig had om gelukkig te zijn. Het voelt vreemd genoeg ergens als een soort opluchting.

Minimaliseren

Er is veel veranderd, sinds ik aan het minimaliseren ben. Ik heb meer tijd, ruimte en rust. Minimaliseren betekent voor mij vooral bewustwording. Ineens is er een balans en tijd om mezelf te ontplooien, iets wat jaren heeft stil gestaan.

Door het minimaliseren en de bewustwording wat daaruit voortvloeit ben ik gaan consuminderen, daardoor hebben wij stukken minder afval. Ook kijk ik kritisch naar verpakkingen. Kan het zonder? Dan zonder!

Kinderen

Mijn zoon en dochter zijn verwoede verzamelaars, veren, slakkenhuisjes, schelpen, stenen, stokken, zij zien overal een schat in. En eigenlijk heeft dat ook iets moois. Ik ga mijn kinderen het minimaliseren niet opleggen, maar stiekem hoop ik dat ze op een gegeven moment een beetje besmet worden met het virus.

Inspiratie

MoedersMinimalisme.nl was de website waar ik bij toeval op verzeild raakte. Het was voor mij de eerste aanzet om te gaan minimaliseren. Verder hebben de Facebookpagina’s ‘minimaliseren kun je leren‘ en ‘minimaliseren voor gevorderden‘ mij ook heel goed geholpen. Wat boeken betreft waren ‘Opgeruimd‘ van Marie Kondo en ‘The Secret‘ van Rhonda Byrne erg inspirerend voor mij.

De mooiste ‘dingen’ in het leven voor mij zijn herinneringen maken in plaats van spullen verzamelen. De mooiste dingen in het leven kosten niets. Zelfontplooiing, vrijheid, liefde en samen zijn met mooie mensen.”

Heb je een taalfout gezien in deze blog? Meld het me!

Laat hier je reactie achter!