De minimalistische moeder van de maand september 2016

IMG_20160621_184345Robin is 28 jaar en is geboren en getogen in Nederland. Op haar 16e verhuisde ze naar Spanje. Daar woont ze sinds 6 jaar samen met haar Schotse wederhelft Chris. Samen hebben ze twee kindjes. Vlinder (4) en Julen (10 maanden). Ze spreken thuis 3 talen (Engels, Nederlands en Spaans) en zijn erg gelukkig in Zuid-oost Spanje (Alicante), waar Robin werkt als opticien en Chris als psycholoog. Robin is de minimalistische moeder van de maand september 2016.

 

Wanneer besloot je te gaan minimaliseren Robin?

Ik had een heel ander beeld van minimalisme voor ik me erin ging verdiepen, iets meer dan 2 jaar terug. Ik zag alleen lege kale huizen zonder spullen of karakter, maar door er meer over te lezen en te leren, heeft het mij in zijn macht gekregen en zou ik het niet meer weg kunnen denken uit ons leven. Ik zit naar mijn idee nog in de begin fase, maar ben er zo enthousiast over dat ik zelf mensen uit mijn omgeving aan steek!

Wat is er voor jou veranderd, sinds je aan het minimaliseren bent?

Heel veel. Naar mijn idee heb ik een deel van mijzelf gevonden waarvan ik niet wist dat het miste. De rust die het mij geeft en hoe het bij ons als gezin past is intrigerend. Ik vind het elke dag een uitdaging om uit te zoeken wat ik echt nodig heb en wat niet. Waar ik gelukkiger van wordt en wat mij in de weg staat. Het ondervinden waar het leven om draait, en steeds verder weg te staan van de drukte waar alles alleen draait om materie, status en compulsief kopen.
Het is een heerlijk idee dit aan onze kinderen over te kunnen dragen.

Naar mijn idee heb ik een deel van mijzelf gevonden waarvan ik niet wist dat het miste.

 

Wat vind je het moeilijkst om te minimaliseren?

Net als veel andere moeders denk ik, vind ik het moeilijk om speelgoed van de kids te minimaliseren! Alles heeft wel een verhaal er achter of geeft een bepaald gevoel/emotie als ik het bekijk of vast hou. (Gekregen van die of die… voor verjaardag/kerst/beloning voor…etc.) En hun kleinste kleertjes. Al het andere gaat makkelijk de deur uit. Mijn garderobe is nu 1/3 van wat het was vorig jaar en daar ben ik super blij mee.

IMG_20160521_194135Minimaliseer je ook in afval?

Nee. Op dit moment (nog) niet. Daar ben ik nog niet mee bezig. Ik heb het idee dat voor mij het minimaliseren in delen bestaat en dat ik steeds een stukje verder kom, maar daar zit tijd in. Ik ben me er vaak wel van bewust als ik boodschappen doe, waar dingen in verpakt zijn bijvoorbeeld. Ik koop dan ook liever los groente en fruit dat ik dan in een eigen tasje mee neem, dan dat ik allemaal verschillende plastic zakjes gebruik ervoor.
Maar vaak ben ik ook op de markt te vinden voor mijn verse producten en dan neem ik een houten kistje!

Wat zou je in de toekomst graag nog willen minimaliseren?

Waarschijnlijk inderdaad afval, maar ook ben ik bezig met het psychologische aspect ervan, zoals minimaliseren op media (TV etc. Kranten lees ik al jaren niet.) En het minimaliseren van overbodige informatie die mij onnodig “lastig valt” en die niet bijdragen aan het geluk in ons gezin. Wij willen dat liever uit ervaringen halen en niet uit het hebben van spullen om ons heen.

Welke boeken/websites hebben je geïnspireerd?  

Ten eerste Lijstjes.info van Jelle Derckx. ( Zijn website ontdekte ik via Facebook en hem kende ik nog uit onze middelbare schooltijd) Ik vond het erg inspirerend. En natuurlijk Moeders Minimalisme, ook via Facebook. Met kinderen is het vaak toch ook moeilijk de tijd en de ruimte voor rust te vinden. Dus het idee van het creëren van deze mentale rust, in de vorm van minimalisme trok mij erg aan. En het lezen van ervaringen van andere moeders, hielp mij overtuigen dat het bij ons ook zou kunnen werken! Daarna ben ik er meer over gaan lezen en over op gaan zoeken online. De website van The minimalists uit The States bekeek ik ook graag. Ook ontdekte ik dat het hier in Spanje nog erg onbekend is en dat mensen vaak niet eens weten wat Minimalisme betekend. Uit nieuwsgierigheid heb ik ook het boek ‘Opgeruimd‘ van Mari Kondo gelezen. En beetje bij beetje lees ik meer. Hopelijk krijg ik er nu ook wat meer tijd voor, tussen werk, huishouden en de kids in!

IMG_20160328_144741Wat zijn voor jou de mooiste ‘dingen’ in het leven?

Samen zijn met familie, goeie gezondheid en creating happiness. Ik ben me erg bewust van natuurlijke voeding en het goed verzorgen van je lijf en geest.
Deze dingen brengen mij geluk.

Wat denk je dat jou doel is in het leven?

Voornamelijk het opvoeden van gezonde, verstandige kinderen die ‘outside of the box’ kunnen denken en die de wereld zien zoals hij echt is en daarin goeie beslissingen kunnen maken. Ik hoop ze daarbij te kunnen helpen en ze te steunen. Ik hoop ook anderen te kunnen helpen door mijn werk als opticien en mijn deeltje aan de maatschappij bij te dragen en mensen bewust te maken van hun vrijheid in keuzes in hun leven, mede door het werk van mijn man vind ik dat erg interessant en hoop ik daar ook meer over te leren in de komende jaren.

Heb je een taalfout of een niet werkende link gezien in deze blog? Meld het me!

Laat hier je reactie achter!