Minimalistische moeder van de maand maart 2017

minimalistische moederInge Loos Beverloo is 30 jaar, woont samen met Jonathan Loos en is moeder van Fei, een jongen van 2 en Mint, een meisje van bijna 5 maanden. Inge is minimalistische moeder van de maand.

 

“Tijdens mijn eerste zwangerschap ben ik bewuster gaan leven wat geleid heeft tot het opstarten van mijn eigen bedrijfje Feilloos Leven. Ik geef babymassage, Rebozo massage en vanaf april ook baby voetreflexologie. Daarnaast ontmoet ik veel nieuwe mensen, ga ik leuke samenwerkingen aan en ontstaan er nog heel veel mooie ideeën. Dit allemaal doe ik naast het werk op een leefgroep met jongeren met een licht verstandelijke beperking en gedragsproblemen.
Nog steeds zit ik in ontdekkingsreis in de natuurlijke gezondheidswereld en bewust ouderschap en dat vind ik een hele boeiende en leerzame reis. Ik ontdek steeds meer wat ik belangrijk vind en wat bij mij en mijn gezin past. Het afgelopen jaar is daar ook minimaliseren bijgekomen.

Wanneer besloot je te gaan minimaliseren?

Na het opstarten van Feilloos Leven ben ik op Facebook allerlei pagina’s gaan liken op het gebied van zwangerschap, ouderschap, moeders, baby’s etc. Ik denk dat ik op deze manier met Moeder Minimalisme in aanraking ben gekomen. In het begin scrolde ik er altijd voorbij, maar bleef tijdens de nesteldrang van mijn tweede zwangerschap een keer hangen bij de opdracht om je glazen/kopjes/bekers te minimaliseren. Sindsdien ben ik om en probeer ik elke opdracht uit te voeren. Ik ben nu zo’n half jaar bezig. Ik weet nu ook waar elke maand het geld bleef, maar verslaafd aan hebbedingetjes turned into verslaafd aan minimaliseren.

huis5Wat is er voor jouw veranderd, sinds je aan het minimaliseren bent?

Rust in mijn hoofd! En dat is heerlijk als je vrij chaotisch bent. Daarnaast geef ik een stuk minder geld uit en dat is natuurlijk ook niet verkeerd.

Wat vind je het moeilijkst om te minimaliseren?

Dat ik misschien dingen wegdoe waarvan Jonathan denkt; waarom nou juist DAT kopje. Daar dronk ik zo lekker mijn koffie uit weg 😉 Voor de rest gaat het mij eigenlijk vrij makkelijk af. Wellicht af en toe het gevoel dat je hoopt geen spijt te krijgen van het wegdoen van kleding en schoenen.

Minimaliseer je ook in afval?

IMG_6379Eerlijk gezegd heb ik bij deze vraag eerst even gegoogled op ‘afval minimaliseren’. Toen zag ik dat ik hierin al heel veel doe! Ik koop veel voeding in grootverpakkingen en bewaar deze in potten. Fei drinkt bijna alleen maar water uit een drinkfles. We hebben wasbare billendoekjes en voor wanneer ik weer ongesteld word heb ik een menstruatiecup en wasbaar maandverband aangeschaft. We gebruiken boodschappentassen en lunchdozen in plaats van plastic tassen, hebben een 100% gerecycled plaspotje en natuurrubber speentjes. Schoonmaakmiddelen maak ik voornamelijk zelf en zo komen we al een heel eind!

 

Wat zou je in de toekomst nog graag willen minimaliseren?

Ik moet mij nog wagen aan de potjes/vaasjes en waxinelichthouders/kandelaars. Dan nog kinderboeken en de ontelbare foto’s van de kinderen. Oja, het huis van mijn schone ouders!

huis4

Welke boeken/websites hebben je geïnspireerd?

 

Wat betekent de website MoedersMinimalisme.nl voor jou?

Ik vind het tof dat het zich toespitst op moeders. Denk dat veel moeders wel wat rust in hun hoofd kunnen gebruiken. Het heeft mij veel rust gegeven in ieder geval. En ook elke keer weer een voldaan en tevreden gevoel als ik iets geminimaliseerd heb.

 

IMG_6506Wat zijn voor jouw de mooiste ‘dingen’ in het leven?

Om mijn gezin nou een ‘ding’ te noemen. Ja, dat is het soms wel, maar dan in een andere context 😉 Ik ga voor een opgeruimd en overzichtelijk huis waar natuurlijk wel geleefd mag worden.

 

Wat denk je dat jouw doel is in het leven?

Doen waar ik gelukkig van wordt en alles wat geen voldoening geeft niet doen, wegdoen of mee stoppen. En daarnaast, lekker cliché, een toffe moeder en vrouw zijn and staying sexy 😛

 

Wil jij ook eens minimalistische moeder van de maand worden? Stuur me dan een mailtje! (dieuwke@moedersminimalisme.nl)
Heb je een taalfout gezien in deze blog? Meld het me!

One thought to “Minimalistische moeder van de maand maart 2017”

  1. Dit vind ik altijd zo’n leuke serie om te lezen! Interessant om te zien hoe andere moeders minimalisme interpreteren en oppakken. Want “moeders”, dat is toch een apart soort mensen 😉 (ik kan mag het zeggen want ben moeder van 4)

Laat hier je reactie achter!