Mijn minimalisme: de stoffenkast

 

Hier is de foto van een stukje wat ik geminimaliseerd heb, mijn stoffenkast. Ik heb heel lang mijn eigen kleding gemaakt, maar ook voor man en kinderen. Er is hier in Eindhoven een stoffenmarkt, op dinsdagmorgen, en daar ging ik vaak snuffelen. Maar de kinderen werden groter, wilden geen zelfgemaakte kleding meer aan. Mijn snuffelmanie werd er niet minder om, waar ik een mooie lap te pakken kon krijgen, ik nam hem mee en hij verdween in mijn kast….makkelijk, voor als ik onverwacht iets nodig had.

 

Mijn kast puilde uit, ik moest proppen en proppen, en van iets maken kwam het niet. Kinderen waren de deur uit, en voor mezelf heb ik weinig nodig.

 

En toen kwam Marie Kondo op mijn pad, via deze groep. Ik kocht het eerste boek, en toen het tweede en ging er mee aan de slag. Deze kast was een van mijn eerste projecten, het is nu opgeruimd en ik heb nu alleen lappen die ik voor mezelf kan gebruiken. Nog te veel, maar er is al zoveel weg…..naar een vriendin die naailes geeft, oa. aan minima, dus die kunnen een gratis lap goed gebruiken.

 

Cilly Mutter-Hertogs

 

Ook meedoen aan ‘Mijn minimalisme’? Stuur me een foto met bijhorende tekst!
Heb je een taalfout of een niet werkende link gezien in deze blog? Meld het me! Zoek je me ook gezellig op Instagram op voor handige tips over minimaliseren en huishouden? -> dieuwke_moedersminimalisme

Op de hoogte blijven van alle nieuwe berichten?

Meld je dan nu aan! (afmelden kan altijd en ik beloof: geen spam!)

Voeg je bij 1.154 andere abonnees

Laat hier je reactie achter!