Linda minimaliseert: deel 1

Linda gaat binnenkort verhuizen en wil graag gaan minimaliseren. Ze is getrouwd en moeder van 3 jarige Emma. Naast haar baan in een ziekenhuis is ze gastblogger bij Ecomama. Ook probeert ze een stadse moestuin aan te leggen.

Linda: “Misschien ken je ze wel. Misschien wonen ze zelfs in jouw huis. Of werk je met ze samen. Van die mensen die altijd op zoek zijn naar hun sleutels, vergeten waar ze hun portemonnee hebben gelaten en altijd een stapel ongesorteerd papierwerk in huis of op hun bureau hebben liggen. Bij deze beken ik meteen, ik ben zo’n persoon. En dat is niet wie ik zou willen zijn.

Op het werk krijg ik steevast te horen dat mijn werkplek er veel te chaotisch uit ziet, en thuis krijg ik het ook al niet voor elkaar om een netjes opgeruimd huis te creëren. En met onze dochter Emma erbij is het al niet veel beter geworden. Tijd voor verandering, want inmiddels heb ik er zelf ook wel genoeg van om altijd maar op zoek te zijn naar mijn spullen.

Eigenlijk is mijn hele zoektocht naar makkelijker en opgeruimder leven begonnen bij mijn kledingkast. Zoals veel vrouwen stond ik regelmatig voor mijn overvolle kast, en had ik niks om aan te trekken. Dat is gek, toch? Nu, na een paar flinke opruim rondes heb ik veel minder kleding en veel meer overzicht. Bovendien heb ik me laten inspireren door Project 333 en heb een seizoensgarderobe gemaakt. Heerlijk, nu past bijna alles bij elkaar, en heb ik binnen een minuut een fijne set kleding uit de kast, waar ik me lekker in voel. Klinkt simpel en logisch, toch?

Met het minimalisme wil ik een leven met minder spullen en meer aandacht voor mijn omgeving bereiken.

Project 333 is opgezet door Courtney Carver. Via deze site kwam ik ook bij een andere site van haar, ‘Be more with less‘. Hier kwam ik voor het eerst in aanraking met de term minimalisme. Er ging een wereld voor me open! Het kwartje was gevallen, er stonden zoveel logische tips en verhalen op waar ik mezelf enorm in herkende. Geen vaste plek voor mijn spullen, te veel van bepaalde artikelen (wat moet je met 18 pasta borden als je maar met z’n drietjes bent?) en meer. Ook ging ik eens rondsnuffelen en kwam op nog meer inspirerende sites terecht.

Zoals die van The Minimalists. Twee Amerikaanse vrienden die ooit een goed betaalde baan in het bedrijfsleven hadden. Ze hadden een mooie auto, een mooi huis, konden alles kopen wat ze wilden maar waren toch niet gelukkig. Zij vonden hun geluk en voldoening in het minimalisme. En ze hebben er zelfs hun werk van gemaakt. Artikelen, podcastst en zelfs een film, die deze zomer uitkomt. (in ieder geval in Amerika, Canada en Australië, maar ze werken er hard aan om hem ook in andere delen van de wereld te kunnen vertonen).

Door het lezen van blogs en boeken, het luisteren naar podcasts en mezelf de tijd gunnen om eens goed na te denken, kom ik er steeds meer achter dat een leven met (te) veel spullen niet is wat ik wil. En wat ik er aan kan doen om minder spullen hebben en houden. Op het moment wachten we op onze nieuwe woning, en wonen we zelf in een tijdelijke woning. Al mijn spullen liggen opgeslagen, maar ik kan niet wachten tot ik nog eens alles door mijn handen kan laten gaan om dan een nieuwe start te kunnen maken met veel minder onnodige spullen in huis, een slimme inrichting en hopelijk meer rust in mijn hoofd en huis. Over een aantal maanden is het zover. Wij zijn al aan het aftellen, en ik laat jullie heel graag weten hoe het verder gaat met mijn zoektocht naar minder rommel en meer tijd voor leuke dingen.”
Heb je een taalfout of een niet werkende link gezien in deze blog? Meld het me!

Laat hier je reactie achter!