Hoeveel schoenen voor de winter?

Ken je dat? Dat je regelmatig nieuwe schoenen koopt en dat de oudere altijd blijven liggen omdat je uiteindelijk bijna altijd dezelfde schoenen draagt? Dat kan natuurlijk anders!

Oké, een echte minimalist heeft genoeg aan 1 of 2 paar schoenen voor in de winter, maar aangezien we toch vrouwen blijven tel ik er een aantal bij op. Gebruik onderstaande lijst als voorbeeld en maak je eigen schoenenlijst door te kijken wat bij je past.

Schoenen van een minimalist:

1. Pantoffels

Heerlijk warm, ik draag altijd deze Spaanse sloffen als ik thuis ben. Ze zijn zacht en van goede kwaliteit. Sommige mensen hebben overigens ook genoeg aan een stel dikke sokken.

2. Snowboots

Ik heb ze eigenlijk pas vorig jaar gekocht en toch vind ik dat ze hier op de lijst thuishoren. Aangezien ik veel loop (dus ook door de sneeuw) heb ik al vele mooie nette laarzen in de container kunnen gooien. Als je gewone nette zwarte snowboots koopt kun je ze ook gewoon leuk aan bij een spijkerbroek zonder dat je voor jan met zijn korte achternaam loopt. En bovendien zijn snowboots heeerlijk warm! Als je net als ik altijd oude voeten hebt is het werkelijk een genot om op koude winterdagen aan te trekken.

3. Schoenen met hak

Een hakje voor feestjes en dergelijke is een must voor een beetje vrouwelijke vrouw. Voor de winter kies ik zelf voor hoge laarsen met hak, lekker warm en staat ook leuk bij een jurkje.

4. Nette schoenen zonder hak

Soms wil je nette schoenen aan, maar omdat je veel moet lopen wil je geen hoge hakken aan. Dan kies je voor een paar leuke nette laarsjes zonder of met een heel klein hakje.

5. Wandelschoenen/sneakers

Voor op vakantie of wanneer je een stevige wandeling wilt maken. Lekker bij een spijkerbroek. Kies wel voor een stel die een beetje winterproof zijn.

TIP:

Let erop als je nieuwe schoenen koopt, die je niet dagelijks draagt, dat ze over een paar jaar nog in de mode zijn. Kijk dus uit met felle kleurtjes en aparte modellen. Op neutralere modellen raak je minder snel uitgekeken.

Hoeveel schoenen heb jij staan in je kast?

schoenen minimalist

 

Heb je een taalfout of een niet werkende link gezien in deze blog? Meld het me!

3 thoughts to “Hoeveel schoenen voor de winter?”

  1. Voor eerste keer hier aan het snuffelen tussen de berichten! Wat leuk en interessant! Ik merk dat ik op veel vlakken al een minimalist ben, maar het kan altijd beter. Zo heeft zoonlief stapels (meest tweedehands) shirts/truien/vesten. Die overigens niet op zolder belanden, maar geruild worden tegen grotere maten. Wat betreft de winterschoenen: pantoffels, schoenen met hak, snowboots, bergschoenen (maar die gaan s zomers ook geregeld aan, want waterdicht) en een stel sneakers die van ellende bijna uit elkaar vallen en daarom nodig toe zijn aan vervanging.

    Ik ga lekker meelezen hier. Bedankt voor de bijdrages!

  2. Oke de kledingkast kan ik redelijk minimaliseren. En een aantal schoenen gaan ook de deur maar nog hou ik er meer over… ik draag namelijk graag pumps met een mooie bijpassende rok. Dus dan maar toch wat extra schoentjes 😉

Laat hier je reactie achter!