Het hervulbare flesje

Je zou bijna denken dat iedereen tegenwoordig al een hervulbaarflesje heeft aangeschaft en gebruikt, maar niets is minder waar. Het meeste straatafval bestaat uit flesjes en blikjes waar geen statiegeld op zit. De meestgevonden verpakkingen zijn van Redbull, Heineken en Coca Cola.

DoppersOf je het afval nou op straat gooit of netjes in de afvalbak, het is natuurlijk beter om gewoon in de eerste instantie zo weinig mogelijk afval te kopen. Wil je ook je afval minimaliseren, maak er dan gewoonte van om voor jezelf én voor je kinderen drinken mee te nemen in een milieuvriendelijk hervulbaar flesje.

Wij hebben thuis voor elk gezinslid een Dopper (voor water), plus voor onze dochter nog een thermobeker, waarin ze in de winter thee in mee naar school.

Vertel eens? Heb jij een hervulbaar flesje? Zo ja, welke? Hoe bevalt deze? Gebruik je het flesje vaak? Koop je nog wel eens flesjes of pakjes drinken?

 

 

Lees ook: Afvalrapen met kinderen

 

Heb je een taalfout of een niet werkende link gezien in deze blog? Meld het me!

11 gedachten over “Het hervulbare flesje”

 1. Mijn kinderen krijgen een drinkfles mee naar school. Helaas is mijn oudste dochter die van haar kwijt geraakt. Dat is wel balen, want die rvs bekers zijn best prijzig.
  Maar ik heb hoop dat ik ‘m ooit aan ga treffen in de gevonden-voorwerpen-bak op school.

 2. Mijn man en ik hebben allebei een flesje (bpa vrij) gekocht met een rvs dop met polskoordje eraan (bijenkorf).We gebruiken het echt altijd als we gaan fietsen of een dagje weg. Ikzelf gebruik het ook elke week als ik ga sporten.
  Bij ziekte staat het naast m’n bed (veel fijner dan een glas want er kan geen stof in en als het omvalt geen waterballet).
  Ze hebben hun geld allang opgebracht en ik zou ze niet meer willen missen,

 3. P.s. kleine pakjes sap koop ik nog wel af en toe maar die zijn bestemd voor visite, zelf drinken we ze niet. Van een groot pak moet ik anders teveel weggooien.

 4. Een paar jaar geleden heb ik een hervulbaar flesje als kerstpakket gekregen. Het is echter van glas én ik vraag me af of de dop wel lekvrij is. Ik durf hem dus niet mee te nemen in mijn tas en thuis en op hey werk drink ik water uit een glas. Dus tja….

 5. Hier sinds kort ook drink in the box aanwezig naast de doppers.
  Drink in the box zijn pakjes die je kunt vullen met water of sap. Ze lekken niet en zijn super stevig.

 6. Onze kinderen doen een dopper met water mee. Helaas sluit de sportdop niet ideaal. Je doet ‘m dicht en moet dan nog een xtra drukje geven anders lekt ie. Het is gelukkig wel water.

 7. Voor de kinderen RVS flessen van Mizu, 600 ml mee naar school. Man heeft KRNWTR fles (ook Mizu) 800 ml mee op naar z’n werk. En ik een kunststof fles van Mepal.
  Tot nu toe bevallen ze allemaal goed

 8. 1 Dopplerfles met sportdop gehad, wat een drama zeg… je drinkt vooral luchtbelletjes..
  Nu het hele gezin aan de rvs flessen van Kleen Kanteen. Dit gaat geweldig! Gaat een leven lang mee. Evenals de rvs broodtrommel van Lunchbots en het snacktrommmeltje van Life Whithoit Plastic. 🙂

 9. Hier pas ook voor de kinderen twee klean kanteen (voor ieder een kleine voor de kleine pauze en een grote voor tussen de middag) flessen gekocht het is even een investering maar ze bevallen erg goed geen lekkage in tassen meer en geen vieze stinkende kunststof schoolbekers meer

 10. Contigo! De enige die ik ken die ook kleuterproof is!
  Na heel wat scheefgedraaide doppen, natte schooltassen, gebarsten bekers door vallen etc (door andere flesjes) waren de Contigo drinkflessen ons lifesavers. Ze zijn al heel vaak gevallen, dagelijks in gebruik en makkelijk in de vaatwasser en nog steeds doen ze het super en blijven mooi.
  Gaan ook mee naar de sportclubjes, in de auto etc.
  We hebben de normale maat en kindermaat.
  En ook niet onbelangrijk : BPA-vrij.

Laat hier je reactie achter!