Getest: ‘Poops!’ de wasbare luier (AIO)

Caroline van Bamboobaby mailde me terecht met de opmerking dat ik nog helemaal niets heb geschreven over wasbare luiers. Je hebt gelijk Caroline. En dat ga ik nu inhalen. Ze stuurde me een doos vol wasbare luiers op met merkjes die ik nog niet in huis had of ooit heb geprobeerd. In deze blog ga ik mijn ervaringen delen met de All in One-luier van ‘Poops!‘ Een niet heel erg bekend merk in Nederland. 

Er zaten twee van deze luiers in de doos. Een groene en een zwarte. Maar je hebt ze ook in andere kleuren en met printjes. Bekijk ze hier allemaal.
All-in-one (AIO) betekent dat ze eigenlijk net zo werken als wegwerpluiers. De absorberende laag is onderdeel van het geheel. Dat de inleggers maar aan één kant zijn vastgenaaid, versneld de droogtijd van de luier.

Deze luier is gemaakt van 70% biologische bamboeviscose en 30% biologisch katoen badstof. Bamboe is heel erg lekker zacht, heeft een uitstekende antibacteriële en antischimmel werking. Het nadeel van bamboe is dat het wat langer de tijd nodig heeft om te drogen. Maar ach, we hebben geduld.  De buitenste laag van de luier is gemaakt van een zachte waterdichte én ademende PUL laag, waardoor het niet gaat broeien aan de billen van je kleintje en de kleertjes droog blijven. Ook heeft de luier een speciaal ontworpen lekbarrière, dat lekkages moet voorkomen. Of het ook werkt? We gaan het zien!

 

 

Kijk nou dat kontje! 🙂 Ik hou van zwart!

Mijn ervaring met Poops!

Zoontje Jilles van 7 maanden krijgt deze luier ’s morgens bij het opstaan aan en na het ochtenddutje verschoon ik hem. De drukknoopjes aan de voorzijde van de luier zorgen ervoor dat de maat verstelbaar is van 4 tot 16 kg. Het valt me op dat het een erg slanke luier is. Na drie uren verschoon ik Jilles. Een flinke plasluier. De romper is tussen de beentjes een heel klein beetje nat. Maar goed, dat is met wegwerpluiers ook wel eens het geval. Nadat ik Jilles heb verschoond loop ik gelijk naar het washok en doe ik de luier in zijn geheel gelijk in het wasnet dat in de luieremmers zit. Het inlegvelletje (wat overigens afbreekbaar is) doe ik bij het afval.

Nu doe ik Jilles de groene luier om van Poops en verschoon hem weer drie uurtjes later. Weer een plasluier maar ditkeer is de romper droog. Ik veeg alles nog eventjes schoon met een wasbaar doekje dat ik nat spray met water met een klein beetje kokosolie, wasgel en lavendelolie. Ruikt heerlijk! Doekje gaat met de luier in de wasemmer.

Al met al een prima luier in mijn opzicht! Handig en snel. Als je kindje wat groter is en meer plast zou je er nog een extra inlegger in kunnen leggen voor wat extra absorptie.

 

Gemiddeld verbruikt een baby vanaf zijn geboorte totdat hij zindelijk is zes luiers per dag. Dat is ongeveer 40 luiers per week en een dikke 2000 luiers per jaar.

 

 

 

Wil je deze luiers van Poops! ook eens proberen? Bij Bamboobaby kun je ze huren om te kijken of het wat voor je baby is. Maar je kunt er ook luiers leasen.

Deze all in one-luier van Poops! is voor € 19,50 hier te koop.

 

 

Heb je een taalfout of een niet werkende link gezien in deze blog? Meld het me! Zoek je me ook gezellig op Instagram op voor handige tips over minimaliseren en huishouden? -> dieuwke_moedersminimalisme

Op de hoogte blijven van alle nieuwe berichten?

Meld je dan nu aan! (afmelden kan altijd en ik beloof: geen spam!)

Voeg je bij 1.150 andere abonnees

Laat hier je reactie achter!