Flylady’s hotspots opruimen in slechts 2 min.

Hotspots, we hebben ze allemaal in huis. Het zijn van die plekjes die, zodra er één papiertje ligt, de plek zich in notime heeft getransformeerd in één grote chaos. Zo’n plek waar iedereen al zijn spullen dumpt als hij thuis komt. Zo’n plek dat bijna nooit leeg is. Ken je dat? Nou dát noemt de Flylady een hotspot.

Een hotspot is voor velen een doorn in het oog. Maar wat doe je er aan?
Het antwoord is ingrijpen voordat het te laat is. Wie slechts 2 minuten per dag even aandacht aan een hotspot in huis geeft, voorkomt een grote chaos. Want troep trekt immers nog meer troep aan.

Drie tips voor het aanpakken van een hotspot

1) Je kunt je hotspot opnemen in je ochtend en/of avondroutine. Zelf doe ik onze hotspots (de tafel en commode) net voordat ik begin met koken. Dat vind ik een logisch moment omdat de tafel dan toch leeg moet. En koken doe ik iedere dag. Maar indien je een hotspot in de gang hebt, kun je deze ook prima opnemen in bijv. je avondroutine.

2) Waarschijnlijk heb je meerder hotspots in huis. Je kunt daarom het opruimen van je hotspots per dag wisselen.

3) En vergeet niet de timer te zetten! Focus je slechts ca 2 minuten op je hotspot. Het hoeft echt niet perfect, just get it done en ga weer verder met je dag.

Succes!

 

P.s. Wil jij graag meer lezen over de Flylady? Je kunt hier het boek en hier het e-book ‘Sink Reflections’ bestellen.

 

Iris: “De bar is bij ons een hotspot! Elke dag besteed ik 2 minuten aan het echt opruimen van alles wat er op komt te liggen. En na een week van twee minuutjes is het netjes en opgeruimd!”

Ingrid: “Het bureau is hier regelmatig een hotspot, maar ik heb er echt meerderen: bijkeuken, tafeltjes, halplankje etc. En elke dag ruim ik ze met de timer op 2 min. op en zijn ze in no-time verdwenen.” 🙂

Bo: “Hotspot nummer 1 is de salontafel. Er ligt altijd iets op te slingeren en als ik niet oppas lijkt het wel honing en ligt het vol met van alles. Terwijl de salontafel het eerste is wat je ziet bij binnenkomst woonkamer. Straalt geen gezellige hallo en welkom uit. Nu dus elke avond wordt dat brandje geblust.”

 

Heb je een taalfout of een niet werkende link gezien in deze blog? Meld het me!

Laat hier je reactie achter!