Flylady’s daily focus (dagtaak)

In Flyladyland heeft iedere dag een andere focus, oftewel een andere dagtaak. Dus naast je dagelijkse routines en zonecleaning heb je ook nog een andere dagtaak om zo alles in je huishouden op orde te houden. Hieronder vind je het overzicht met een korte beschrijving en een link naar het artikel met uitgebreide uitleg.

Trouwens, voel je vrij om de dagen te wisselen als dat voor jou handiger is!

Maandag: Weekly Home Blessing

Tijdens de blessing hour ‘zegen’ je je huis. (letterlijk vertaald) Het is eigenlijk een snelle manier om je hele huis weer te ‘refreshen’. Je gaat tijdens dit uurtje niets gedetailleerd poetsen, want daar is de zonecleaning voor. Maar je gaat wel gezellig in een turbotempo alles ‘voor het zicht’ opruimen en schoonmaken.

De Flylady doet haar homeblessing altijd op maandag. Maar hé, als jij het liever op dinsdag of op een andere dag doet, ga je gang!
Bij de ‘homeblessing’ ga je altijd het rijtje met 7 taken af. Maar voordat je begint lees dan dit artikel.

Dinsdag: Plan and Play

Op dinsdag is het in Flyladyland hét moment om even in de agenda te kijken en vooruit te denken. Want veel dingen zijn te plannen en daar wordt het leven écht gemakkelijker op. Lees hier mijn blog over de ‘plan and playday’.

Woensdag: Anti-uitsteldag

Vandaag is het in Flyladyland ‘anti-uitsteldag’. Dat houdt in dat je iedere woensdag iets doet dat je steeds maar uitstelt. Bijvoorbeeld die knoop die je nog aan je jas vast moet naaien, de koffer die je nog naar zolder moet brengen of de lamp die je nog moet verwisselen. Lees hier hoe je dit aan kunt pakken.

Donderdag: Boodschappendag

Een dag om er op uit te gaan en dingen te doen zoals naar de tandarts gaan, boodschappen halen, naar de bloemist en ga zo maar door. Een blog hierover volgt nog.

Vrijdag: Ruim je tas en auto op-dag

Indien je je tas en/of je auto veel gebruikt, is het ideaal om één keer per week je tas en auto even door te gaan. Alles eruit, schoonmaken en vervolgens alles terugleggen wat er hoort te liggen. Lees hier de blog over deze daily-focus.

Zaterdag: Family Fun Day

Een speciale dag om wat leuks te gaan doen met je partner, vrienden, familie of gezin. Ga naar de bioscoop, naar een pretpark of bedenk wat leuks!

Zondag: Renew your Spirit Day

De zondag is heerlijk om jezelf eventjes op te laden. Ga lekker in bad, maak een lange wandeling, lees een fijn boek, kijk een mooie film. Je begrijpt het wel. Eventjes relaxen dus. (blog volgt)

 

Kijk hier voor het volledige overzicht van het Flylady-systeem.

 

P.s. Wil jij graag meer lezen over de Flylady? Je kunt hier het boek en hier het e-book ‘Sink Reflections’ bestellen.

Heb je een taalfout of een niet werkende link gezien in deze blog? Meld het me!

3 thoughts to “Flylady’s daily focus (dagtaak)”

  1. Dankjewel Dieuwke voor deze supertips en blogs.
    Is het geen idee dat jij de Nederlandse versie van Flylady gaat samenstellen??
    Ik denk dat er voldoende animo voor is en je hebt een prettige schrijfstijl, dus dar moet goed gaan komen

Laat hier je reactie achter!