Een overzicht van het Flyladysysteem

De Flylady is een Amerikaans systeem om je huishouden op rolletjes te krijgen en te houden. Met een beetje Friese nuchterheid neem ik je mee in de wereld van routines en ‘cleaningzones’. Voor wie net begint met het systeem kan het allemaal nogal verwarrend zijn. Daarom hier een overzicht van het Flyladysysteem. Uiteindelijk is het heel simpel.

Het Flyladysysteem bestaat iedere dag uit een vierlaagse taart.

 1. Ochtendroutine

  Routines zijn van groot belang in het Flylady-systeem. Hoe overhoop je leven ook is, je routines zijn de basis. Je routines houdt alles draaiende. Zo zorgt een ochtendroutine er voor dat je gezond en fit blijft (ontbijt en beweging) en er goed uit ziet (kleding, make up), in balans blijft (me-time). Maar ook dat je was altijd is bijgewerkt en je weet wat je die dag te doen staat. Meer informatie en een gratis printable over de Flylady’s ochtendroutine vind je hier.

 2. Zonecleaning

  Zonecleaning houdt in dat je iedere dag (of 5 dagen of wat jij wilt) een kwartier aan zonecleaning doet, of te wel een kwartier aan een bepaald deel van je huis werkt. Op deze manier vergeet je niets en komen alle delen van je huis eens in de zoveel tijd aan de beurt. Het is een geniaal minimaliseer- en schoonmaakschema dat toegespitst is op jouw huis. Je vindt hier een stappenplan voor de zonecleaning.

 3. Dagtaak (daily focus)

  Iedere dag heeft in Flyladyland een andere focus. Zo is er een dag om je boodschappen te doen, een dag om te plannen, een dag om je huis vluchtig schoon te maken en ga zo maar door. Je vindt hier het volledige overzicht. 

 4. Avondroutine

  Naast een ochtendroutine heeft de Flyladymethode natuurlijk ook een avondroutine. Wat ga je morgen eten? Is de woonkamer weer netjes? En het aanrecht weer schoon? Kijk hier voor de volledige checklijst.

 

-> Om het hele flyladysysteem stap voor stap onder de knie te krijgen, kun je de 31 babystapjes volgen. (link volgt nog)
-> Dit alles (en meer) houd je bij in je ‘control journal’ oftewel je huishoudboek. (link volgt nog)

P.s. Wil jij graag meer lezen over de Flylady? Je kunt hier het boek en hier het e-book ‘Sink Reflections’ bestellen.

 

Heb je een taalfout of een niet werkende link gezien in deze blog? Meld het me!

2 thoughts to “Een overzicht van het Flyladysysteem”

 1. Gaaf blog! Ben me erin aan het verdiepen en heerlijk dat je in het nl schrijft. Jammer dat het boek van flylady er niet in het NL is!

Laat hier je reactie achter!