Duurzame sloffen

shop5062200.pictures.10_herenslof_High_Boots_brown_afb1grSloffen, ik draag ze iedere dag, net als de gemiddelde vrouw vermoed ik. Al helemaal nu er zelden nog vloerbedekking in onze huizen liggen. Toen ik vorig jaar van Sinterklaas nieuwe pantoffels kreeg en ze mijn voeten niet warm hielden en in no-time ook stuk gingen dacht ik, dit moet anders. Ik wil warme pantoffels die duurzaam gemaakt zijn. Dus ik ging op zoek.

Tijdens mijn zoektocht stuitte ik op het merk ‘Esgii’. Esgii maakt sloffen/pantoffels voor dames, heren en kinderen én ze zijn heerlijk warm, fairtrade en duurzaam.

Mongolië

De sloffen worden in Mongolië gemaakt. In Mongolië leeft ruim een derde van de bevolking ver beneden de armoedegrens, tachtig procent daarvan heeft een direct gebrek aan voedsel en andere eerste levensbehoeften. Esgii leert vrouwen hoe ze vilt kunnen maken en verwerken. Ze verdienen daar genoeg geld mee om hun gezin te onderhouden. Voor sommigen is het trouwens meer dan een cruciale bron van inkomsten alleen. Ze werken ook met groepen vrouwen die een geestelijke stoornis hebben. Voor hen heeft het werk een belangrijk therapeutisch effect. (bron: www.esgii.nl)

 

Foto: @kissmyarts.nl
Foto: @kissmyarts.nl

Materiaal

De vilten sloffen zijn gemaakt van pure Merino wol. De wol wordt zeer goed gekaard, de stijve wolharen worden er tussenuit gehaald zodat er zachte wol overblijft. Dit is een intensief werkproces. Deze wol is een stof die erg goed ademt, dus je krijgt geen zweetvoeten. De sloffen zijn behaaglijk warm. Je kunt in deze video zien hoe de sloffen worden gemaakt.

Wil je meer lezen over de werkomstandigheden? Kijk dan op www.esgii.nl

Ik heb mijn sloffen nu drie maanden en eerlijk is eerlijk, ze zitten heerlijk! Ik heb er nog geen koude voeten in gehad en ze moeten volgens Esgii wel een paar jaar meegaan. Het enige minpuntje dat ik kan bedenken is dat de onderkant wit is en ja, dat blijft natuurlijk niet wit. Ze zijn aardig aan de prijs, maar aan de andere kant, ik draag ze dagelijks en als ze een aantal jaren mee gaan zijn ze eigenlijk helemaal niet duur. Ook weet ik dat dat ik met het kopen van deze sloffen mensen help die het geld écht nodig hebben.

Interesse? Kijk op www.esgii.nl of bestel ze via bol.com.

Heb je een taalfout of een niet werkende link gezien in deze blog? Meld het me!

11 gedachten over “Duurzame sloffen”

 1. Wat een mooi project! Het is alleen dat ik al jaren goede Glerups pantoffels heb, en hopelijk kunnen die nog een flink aantal jaar mee. Ik draag ze elke dag, met veel plezier en veel warmte. Fijne pantoffels zijn wat mij betreft een basisbehoefte 🙂

 2. Oh ik ben het helemaal met je eens: ik draag pantoffels ook elke dag. Romika van wol met een harde zool. Dat vind ik ideaal, want dan kan ik ze aanhouden als ik even naar de kliko loop.
  Mijn kinderen wilden een keer van die sloffen van de action. Vreselijk vond ik dat. Synthetische rommel zonder pasvorm, waarmee ze van de trap flikkeren. En gemaakt door mensen in China die er ook nog eens niks aan verdiend hebben! Het wordt afval voordat het goed en wel zijn dienst heeft kunnen doen.
  Mooi is het als je dan door een product te kopen kunt bijdragen aan het levensonderhoud van anderen, daar is de economie toch voor bedoeld denk ik dan. Zo heb ik nu een vloerkleed van wol gemaakt door mensen die er wat aan overhouden.

 3. Mooi project. Jammer dat ik ze niet kan dragen. Ik ben allergisch voor alles waar echte wol in zit. Dat heb ik wel meer met natuurlijke producten. Zo verdraag ik absoluut geen kleding van linnen gemaakt. Mijn huid gaat daar van open. Ik moet ook speciale zolen dragen, dus winter en zomer draag ik halfopen schoenen met aangepaste zolen. Misschien wel goed voor de voeten, maar niet echt warm in de winter. Ik hoop dat vele mensen die daar geen problemen mee hebben, dit project steunen.

 4. Vandaag een paar mooie pantoffels voor mijn man ontvangen via dit bedrijf. Als je op hen eigen site kijkt staan er ook wel voordeligere paren op. Helemaal leuk met 10 procent extra korting. Het is zijn tweede paar want de vorige zijn wel een paar jaar meegegaan. En bevallen dus goed.

 5. Is de actie nog geldig ? Ik wou ze vandaag kopen, maar de website geeft aan dat het geen geldige kortingscode is. Of doe ik iets verkeerd ?

 6. Dag dieuwke,
  Helaas lukt het nog steeds niet met de kortingscode. Inmiddels hebben ze mijn maat niet meer, dus voor nu kom ik er niet verder mee. Toch bedankt voor de tip; ik ga de site in de gaten houden om straks toch die heerlijke sloffen aan mijn voeten te hebben

 7. Heb je nu je ze iets langer hebt een idee hoe duurzaam ze zijn in kwaliteit? Ik bedoel of ze lang meegaan… Is dat zooltje stevig? Daar gaat het bij mij vaak al snel mis…

Laat hier je reactie achter!