Duurzaam ondergoed (met winactie!)

Na mijn zoektocht naar duurzame sokken, was ik nu op zoek naar duurzaam ondergoed. En daar ben ik best wel kritisch in. Eerder droeg ik ook graag ondergoed van Sloggi of Ten Cate. Ze zitten heerlijk, maar vind de kwaliteit niet altijd juf van het. En toen ik onlangs eens checkte via www.rankabrand.nl of het een beetje duurzame merken waren, kwam daar niet veel goeds naar voren. Tijd voor een ander merkje dus. 

Mijn eisen? Het liefste zwart (saai he?), sterk en stevig (anders is het niet duurzaam) en van duurzame stoffen gemaakt. Oh ja en het liefst van Nederlandse bodem. Zo kwam ik na wat google-werk terecht bij Saint Basics. Zij scoren een A-label op duurzaamheid! Ze zijn al 5 jaar op een rij het groenste kledingmerk van Nederland volgens Rankabrand.

Ik lees op hun website: “Iedereen verdient een beetje feelgood, elke dag. Daarom maken we superzachte basics van natuurlijke stoffen zoals eucalyptus. Mooie pasvorm, anti-geur, geen schurende labels. Zo’n 95% milieuvriendelijker dan gewone producten. En 100% vrij van pesticiden, sweatshops, kinderarbeid en oneerlijke handel. Wij geloven dat het de meest feelgood basics zijn die je ooit zult dragen. Sterker nog, we garanderen het. Geen goed gevoel over onze basics? Dan je geld terug!”

Dat klinkt goed! Ik besluit hen te mailen en krijg een St. Paula (damesboyshort) en een St. Silke-hemd in het zwart (love it) toegestuurd. Thanks Saint Basics! De stof voelt in ieder geval al superzacht! Ook zit het setje heerlijk. Maar omdat ik ook heel nieuwsgierig was naar de bikinislip, besloot ik die zelf nog te bestellen om uit te proberen. Toevallig hadden (en hebben ze nog steeds!) 30% korting op bepaalde kleuren. Ik heb 2 roze besteld (weer eens wat anders) en echt, ze zitten super!

 

 

De slip is gemaakt van eucalyptus. Zachter dan zijde, beter dan bamboe en koeler dan katoen, aldus Saint Basics. De slips zijn ademend, antibacterieel en vochtregulerend en hebben geen schurende labels.

Ik ben zeer tevreden! Ook nu in het ondergoed al een aantal keren heb gedragen en gewassen, ze blijven mooi.

Welk merk ondergoed dragen jullie? En hoe duurzaam is deze? Let me know!

Win!

Wil jij nou voor een vriend/vriendin een mooie onderbroek van Saint Basics winnen? Laat me voor 16 december weten op Facebook, Instagram of gewoon hieronder waarom ze er ééntje verdienen! 

 

Heb je een taalfout of een niet werkende link gezien in deze blog? Meld het me! Zoek je me ook gezellig op Instagram op voor handige tips over minimaliseren en huishouden? -> dieuwke_moedersminimalisme

Op de hoogte blijven van alle nieuwe berichten?

Meld je dan nu aan! (afmelden kan altijd en ik beloof: geen spam!)

Voeg je bij 1.141 andere abonnees

24 gedachten over “Duurzaam ondergoed (met winactie!)”

 1. Ik zou er graag eentje willen proberen voor mijn man. Op de een of andere manier slijten zijn boxers erg snel, want natuurlijk ontzettend zonde is. Hierdoor durf ik niet snel dure boxers voor hem aan te schaffen. Als we er een kunnen testen en meemaken dat ze daadwerkelijk langer meegaan, zou dat heel mooi zijn.

 2. Ik wil er wel een winnen voor mijn man. Die heeft echt moeite om goed ondergoed te vinden wT fijn aanvoelt bij het sporten. Aangezien hij dat 4 x per week doe is dat toch een ding.

 3. Zou er graag 1 boxershort voor mijn zoon winnen.
  Zijn ondergoed slijt zo snel.
  Ben benieuwd of deze langer goed blijven en lekker zitten onder zijn werkkleding.

 4. Mijn vriendin stopt niet met praten over moeders minimalisme. Zoveel reclame verdient een onderbroek 🙂 (ik weet van deze actie via mijn vriendin)

 5. Ik draag eigenlijk van alles, geen vast merk. Je enthousiasme werkt aanstekelijk, ik ben er erg nieuwsgierig naar geworden, dus ik loot graag mee.

 6. Ik doe graag mee voor mezelf , lijkt me super fijn dit duurzame ondergoed! Zelf let ik ook op duurzaamheid maar dit is soms best lastig… daarom zou ik graag deze van Saint basics willen proberen, als het bevalt ga ik er zeker meer kopen!

  Groetjes Fenny

 7. Mijn partner vindt duurzaam erg belangrijk en bekommert zich ook om de wereld om ons heen. Daarnaast is ze naast mijn liefste ook mijn steun en toeverlaat. Daarom waag ik graag een kansje voor dit prachtige duurzame ondergoed.

 8. Mooi ondergoed , maar helaas niet voor iedereen geschikt . Mis midi en maxi modellen voor dames . Dus voor mij zit er niks anders op dan toch maar sloggi en ten cate slips te kopen .

 9. Ik heb geen vaste merk maar deze lijken mij inderdaad een goede pasvorm te hebben en comfortabel, ik zal het zelf wel willen hebben of aan mijn zus geven, het liefst model: St. Paula (zwart) in maat :XS!

 10. Geweldige actie en een mooie kans om mijn prachtige vrouw heel blij te mogen maken en hiermee te mogen verrassen. Ze staat altijd voor alles en iedereen klaar maar vergeet zichzelf maar al tevaak. Ze doet alles voor een ander maar denkt nooit aan zichzelf en cijfert zichzelf helemaal weg. Is een topvrouw met het hart op de juiste plaats die altijd voor alles en iedereen klaarstaat :). Na 17 dagen op rij elke dag 2 uur autorijden naar mijn vader in het ziekenhuis om hem te kunnen bezoeken na een ongeval heeft ze dit meer dan verdient!!

Laat hier je reactie achter!