De verleiding van kortingsbonnen

Veerle Biront is kleur- en kledingstijladviseuse en heeft als motto: “We hebben niet veel kleding nodig, maar wel de juiste kleding.” Voor Moeders Minimalisme gaat ze de komende tijd een aantal blogs schrijven. Deze keer schrijft ze over de verleiding van kortingsbonnen.

‘LET OP! Uw WAARDECHEQUE verloopt binnenkort…’

‘Een bericht in mijn mailbox. Maar liefst €10 korting!’

Hoe vaak ontvang je mails met kortingsacties, waardecheques bij de post of reclamebanners via internet. Winkels die uitverkoop houden, midseason sale of speciale kortingsacties?
Heel veel! En de verleiding is groot om er iets mee te doen…of niet?

Vroeger werd ik altijd heel blij van kortingsbonnen…

Ik bewaarde ze keurig op het prikbord of in mijn portefeuille
Naarstig ging ik op zoek naar iets wat ik kon kopen, want die kortingsbon was nog een week geldig en die moest ik toch wel heel snel verzegelen. Laat staan dat ik ‘m zou vergeten!

Waarom laten verleiden tot een aankoop?

Inmiddels is mijn gevoel over kortingsbonnen wel veranderd.

Waarom zou ik mij laten verleiden tot een aankoop omdat ik korting krijg? Ik was immer niet van plan om wat te kopen. Bovendien ben ik een bewuste koper die zelf bepaald wanneer, waar en of ik iets wil kopen. Daar kan die kortingsbon niets aan veranderen.

Of de bon moet nét op het juiste moment in mijn bezit komen. Het moment dat ik van plan was iets te kopen wat ik nog nodig had. Dan zeg ik natuurlijk geen nee tegen de korting.
Maar hoe vaak krijg je een kortingsbon voor datgene wat je wilde kopen?
Precies. Bijna nooit.

Niks mis met een kortingsbon zolang je deze gebruikt voor iets wat je echt nodig hebt. Want uiteindelijk geef je altijd meer geld uit dan de waarde van kortingsbon.

Hoe denk jij over kortingsbonnen?
Laat je je verleiden tot een aankoop of ben jij die bewuste koper en doe je er niets mee?

Heb je een taalfout gezien in deze blog? Meld het me!

2 thoughts to “De verleiding van kortingsbonnen”

  1. Ik word er inderdaad ook alleen maar kriegelig van… Om de korting moet ik NU beslissen wat voor schoenen ik voor de zomer zou willen, terwijl ik nog helemaal niet goed weet wat ik nodig heb… Of per se naar bepaalde winkels omdat daar iets net ietsje goedkoper is.
    Wel word ik blij van de Tuinen kortingsbonnen, omdat er toch vaak wel iets bijna op is of een cadeautje wat ik voor iemand kan kopen. Dan is het leuk 🙂

Laat hier je reactie achter!