Mijn capsule garderobe herfst/winter 2016

Het is weer herfst! Dat betekent dat de zwoele zomerjurkjes, de slippers, de tanktops en de korte broek weer opgeruimd kunnen worden. Ook voor deze herfst en winter heb ik weer een capsule wardrobe samengesteld. Hij bestaat uit 23 kledingstukken, (geloof me, dat is meer dan genoeg) exclusief sieraden, sjaaltjes, ondergoed, nachtkleding, sportkleding, schoenen, leggings en panty.

Ik heb de meeste kleding van de wintergarderobe van vorig jaar overgenomen, inclusief een aantal kledingstukken die ik ook in de zomer heb gedragen. Een aantal kledingstukken heb ik weggegeven (voelde ik me niet fijn in) of waren rijp voor de kledingcontainer. De kleding die ik nieuw heb gekocht heb ik met veel zorg uitgezocht. Is het fairtrade? Biologisch? Matcht het met mijn andere kledingstukken? Heb ik er langer dan 1 seizoen plezier van?

Op het plaatje hieronder zie je hoe mijn wintergarderobe er ongeveer uit ziet. Mijn kleuren voor deze winter zijn vooral blauw, grijs, zwart en wit. Ik weet het, niet echt kleurrijk, maar ik hou er van. 😉 Ik heb overigens wel een hele mooie rode sjaal aan mijn wintergarderobe toegevoegd.

 

Kijk hier voor mijn lente/zomer capsule wardrobe.

Kijk hier voor een lijst met de leukste fairtrade kledingwebwinkels.

Kijk hier voor de minimale kledinglijst voor de winter voor vrouwen.

Kijk hier voor de minimale kledinglijst voor de winter voor kinderen.

 

De voordelen van een capsule wardrobe / capsule garderobe

  • Minder keuzestress
  • Je ziet er altijd goed uit
  • Overzicht in je kledingkast
  • Je wordt creatief met kleding (het is altijd een hele leuke uitdaging om er elke keer weer nét even anders uit te zien doordat je iedere keer een andere match maakt met je kleding.)
  • Je bent minder geld kwijt
  • Je steunt mens en milieu door bewust fairtrade je kleding te kopen
  • Je hoeft de hele winter niet meer naar kledingwinkels om te kijken omdat je je garderobe al hebt samengesteld.

 

mijn-winter-garderobe-2016

Heb je een taalfout of een niet werkende link gezien in deze blog? Meld het me!

3 thoughts to “Mijn capsule garderobe herfst/winter 2016”

  1. Ik ben ook bezig om in mijn garderobe kleding te vervangen door fairtrade kleding. Jammer alleen dat zoals zo vaak voorkomt dat kledingmaat XS nog vaak te ruim is. Als ik franse of Italiaanse merken zou nemen heb ik dat probleem niet. Kinderkleding is geen optie want de meesten lopen tot maat 140. En ook al zou het groter zijn dan is het niet altijd geschikt voor dames.Wie heeft tips?

    1. Ik heb precies hetzelfde Sabine.. wat ik nu maar doe is de betere kwaliteit bij de H&M kopen voor de basics en die gewoon helemaal doordragen (heb twee stevige tshirtjes die al twee jaar prima blijven!).. Ik kom door mijn kleine maatje ook steeds hetzelfde probleem tegen.. dus tips zijn zeker welkom! In de XS van de Hema zwem ik ook! (niet dat dat fairtrade is overigens 😉 )

Laat hier je reactie achter!